Aktuality

FC SILON Táborsko vstupuje do sezony s ambicemi, ale nedělá ramena

26. 7. 2022
Vedení druholigového klubu FC SILON Táborsko představilo na předsezonní tiskové konferenci plány pro nadcházející ročník 2022/23. Co se týče vlajkové lodi, A týmu ve FORTUNA: NÁRODNÍ LIZE, ambice jsou vysoké, ale klub k soutěži přistupuje s respektem a nedělá zbytečná ramena a velká prohlášení.

„Chceme hrát v soutěži důstojnou roli. Na hráče budeme v každém případně nároční a přísní. Klub hodláme posouvat krůček za krůčkem dopředu a nedělat při tom přešlapy,“ uvedl výkonný ředitel klubu Martin Vozábal, který kromě sportovních ambicí zdůraznil nutnost dokončení infrastruktury. Ve hře je mj. pokračování výstavby stadionu Kvapilova.

Nový název
Klub ohlásil řadu změn, a těch je skutečně mnoho. Po 81 letech se změnil titulární partner. Po názvu FC MAS Táborsko klub vstupuje do nového ročníku jako FC SILON Táborsko. A týmu se ujal nový trenér Radoslav Kováč, který si přivedl dva asistenty. Podrobněji níže v infoboxu.

Dresy s Táborem i Sezimovým Ústím
Nové jsou sady dresů od společnosti Beltona pro A tým i pro mládež, která bude vystupovat pod názvem FC Táborsko akademie, z. s. (Dresy ještě představíme v samostatných videích.) „Po pěti, šesti letech budou všechny naše týmy od U6 po muže jednotně oblečeny. Na dresech jsou vyobrazeny panorama Starého města Tábora a socha Strážce času z Baťova náměstí v Sezimově Ústí. Za úspěch považujeme, že se nám podařilo za poslední půlrok navázat spolupráci s řadou partnerů, kteří se na dresech objevují. Byli jsme v tak komfortní situaci, že jsme si mohli dovolit odmítnout nabídku jedné sázkové kanceláře,“ uvedl Ondřej Dvořák, předseda správní rady klubu.

A tým a nová cesta
Klub na tiskové konferenci hovořil o hráčských změnách v A týmu. Asi nejzvučnější posilou je útočník Martin Nešpor z Jablonce. Podrobný seznam posil včetně odchodů je součástí této tiskové zprávy. Nejcitelnější ztrátou je přestup Romana Holiše do Dukly Praha.

Trenér Radoslav Kováč uvedl, že do sezony jde každý tým F:NL s ambicemi uspět. Táborsko nevyjímaje „Náš herní styl se přes léto podstatně změnil, sami čekáme, jak nám bude fungovat v mistrovských zápasech. Uděláme vše, aby se naše hra líbila fanouškům, vedení klubu a nám samotným, ale je nám jasné, že nejpodstatnější jsou body.“
Trenér Kováč viděl v přípravě nedostatky v defenzivě i ofenzivě. Tým měl v letních zápasech dobré pasáže proti ligovým týmům, ale inkasoval moc branek. „Musíme začít od defenzivy, dům také stavíte od základů. Nechceme především branky inkasovat. Naši hráči jsou vnímaví, věřím, že jsme jim vše u videa vysvětlili. Na konci srpna, začátkem září si řekneme, jak se nám to povedlo. K letní přípravě chci dodat, že jsem byl příjemně překvapen, jak ji hráči zvládli, jak dobře jsou nastavení,“ míní Radoslav Kováč, kterého mrzí svalové zranění klíčového záložníka Javorka, který hře dodává klid a rytmus. Nově angažovaný obránce Alexandr zase onemocněl mononukleózou a nový stoper Musa Itapa po chirurgickém zákroku teprve začal trénovat. Podle Radoslava Kováče jsou v kádru mladí, šikovní a ctižádostiví hráči, o nichž můžeme v brzkém horizontu slyšet na přestupovém trhu.

Soutěže a ticketing
S příchodem nového titulárního partnera, firmy SILON, budou fanoušci při domácích zápasech A týmu soutěžit o výrobky této společnosti (batohy, trička, kšiltovky). Klub stanovil cenu vstupenek na první domácí zápasy, a to na 80 Kč. „V průběhu září začneme vstupenky prodávat také online. Jsme s novým systémem prodeje trochu ve skluzu. Kdo si vstupenku koupí online, zaplatí 80 Kč, na místě bude stát 100 korun,“ uvedl předseda správní rady Ondřej Dvořák.

Stadion Kvapilova
Dvořák dále oznámil, že ve spolupráci s vedením radnice vznikla pracovní skupina, která domlouvá podmínky předání stadionu Kvapilova do majetku a péče města Tábor. Jednání nejsou u konce. Podle Ondřeje Dvořáka je princip jasný: předáním stadionu si klub chce finančně uvolnit ruce a peníze investovat do materiálního a sportovního rozvoje klubu. Aktuálně se rozpočet FC SILON Táborsko na celý klub pohybuje v řádu 25 až 27 milionů korun ročně. K dalším plánům patří příprava nového umělého osvětlení stadionu Kvapilova podle nařízení LFA. Tato investice má být hotova do dvou let.

Důraz na mládež
Ondřej Dvořák zdůraznil, že klub si hledí a bude i nadále hledět mládeže, např. týmu U19, který se letos na jaře udržel ve druhé lze a ve 20členné skupině přivítá takové soupeře, jakými jsou Teplice, Bohemians, Jablonec, Liberec. „Tři utkání během podzimu sehraje mužstvo U19 na hlavním stadionu Kvapilova: v srpnu s Bohemkou, v září se Slavií B a Teplicemi,“ uved předseda správní rady klubu.

INFOBOX: Změny v FC SILON Táborsko: Léto 2022
Příchody:
Nový realizační tým – hlavní trenér Radoslav Kováč, asistent trenéra David Mikula, kondiční trenér Michal Hampel, trenér brankářů Radim Garčár, fyzioterapeut Václav Kubíček, fyzioterapeut Karolína Novotná, masér Rostislav Mrzena, lékař MUDr. Josef Balík, vedoucí týmu Petr Kolář.
Hráči:
- František Kotek, brankář, hostování z AC Sparta Praha
- Adam Alexandr, obránce, hostování z FC Viktoria Plzeň
- Jakub Kopřiva, záložník, přestup z 1. SK Prostějov
- Michal Bezpalec, obránce, přestup z Dukly Praha
- Daniel Kosek, obránce/záložník, přestup z SK Slavia Praha
- Sy Babacar, záložník, přestup ze Senegalu
- Matouš Varačka, útočník, přestup z Meteoru Tábor, byl na hostování v Dukle Praha
- Martin Šplíchal, záložník, přestup z SK Dynamo ČB
- Martin Nešpor, útočník, přestup z FK Jablonec
- Abdulrasheed Musa Itoipa, obránce, přestup z FK Zbuzany (Nigérie)
- Emanuel Tolno, záložník, návrat z hostování SK Dynamo ČB
- Luboš Jansa, záložník, přeřazen z B týmu
- Pavel Svatek, útočník, a Jiří Šplíchal, záložník; odchovanci, kteří v klubu podepsali svou první smlouvu
Odchody:
- Martin Janáček, brankář, návrat z hostování do SK Dynamo ČB
- David Krch, záložník, návrat z hostování do SK Dynamo ČB
- Muhamed Tijani, útočník, návrat z hostování do Baníku Ostrava
- Roman Holiš, obránce, přestup do Dukly Praha
- Filip Rydval, obránce, přestup do Sokola Lom
- Marek Škrleta, útočník, hostování z B-týmu do Sokola Lom
- Leoš Vozihnoj, záložník, ukončil profesionální kariéru, míří do Rakouska
- Luka Robakidze, záložník, ukončení angažmá, návrt do Gruzie
- Mandione Thioub, útočník, ukončení angažmá, návrt do Senegalu
- Matěj Brabec, obránce, konec smlouvy
Kádr:
Brankáři: Zadražil, Kotek, Dzerve
Obránci: Navrátil, Tusjak, Bezpalec, Mezera, Kosek, Musa Itopa, Plachý, Alexandr
Záložníci: Kopřiva, Javorek, Liepa, Sy Babacar, Tolno, Varačka, J. Šplíchal, M. Šplíchal, Jansa
Útočníci: Provazník, Mach, Nešpor, Svatek

TABULKA F:NL

P. Tým Z Skóre B
1. Dukla 24 39:23 47
2. Vyškov 24 40:28 43
3. Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. Chrudim 24 39:38 34
6. Líšeň 24 29:29 33
7. Příbram 24 25:31 33
8. Sparta B 24 43:41 32
9. Vlašim 24 32:30 32
10. Brno 24 32:33 31
11. Jihlava 24 35:33 30
12. Opava 24 26:29 30
13. Žižkov 24 36:43 29
14. Varnsdorf 24 41:40 28
15. Prostějov 24 30:47 24
16. SKHS Kroměříž 24 24:38 23

aktuální zápas

A-TÝM

25. kolo | 27.4.2024
FC SILON Táborsko
SK Líšeň 2019
17:00

B-TÝM

24. kolo | 28.4.2024
FC Táborsko B
FC Písek
17:00

AKTUÁLNĚ NA WEBU

Mládež

Žákovským týmům se o víkendu dařilo - tři výhry a jedna remíza

23. 4. 2024
A-tým

Alexandr Sojka: Škoda, že jsem lépe nevyřešil útočné akce

22. 4. 2024
B tým - zápas

Béčko Táborska opět neprohrálo, remízovalo potřetí v řadě

21. 4. 2024
A-tým

Ondřej Bláha patří k trojici, která má v sezoně přes dva tisíce minut na hřišti

21. 4. 2024