B tým

Béčko Táborska vyhrálo turnaj v Kamenici nad Lipou

18. 2. 2024
Fotbalisté rezervního týmu Táborska vyhráli turnaj v Kamenici nad Lipou. Tým trenéra Lukáše Zemana nejprve v semifinále jednoznačně přehrál domácí Kamenici a ve finále pak v souboji třetiligových týmu uspěl i nad Pískem.

FC Silon Táborsko B – Kamenice na Lipou 4:0 (2:0)
Branky: 22. a 33. z pen. Koulousis, 3. Dordić, 39. Bláha. ŽK: Schramhauser.

FCT B: Matoušek – Varačka, Sojka, Kopřiva, Vysušil – Novák, Schramhauser, Bláha, Nešický, Dordić – Koulousias. Střídali: Brabec, Plucar, Alozie, Škrleta, Špaček, Praveček.
Kamenice: Hňup – Kotrč, Melzoch, Dedera, Hadrava T. – Dvořák, Zahradník Tomáš, Zahradník Tadeáš, Zdeněk, Brož, Chvála. Střídali: Jůn, Hadrava J.

První zápas turnaje „O pohár starosty města Kamenice nad Lipou“ sehrála táborská rezerva proti domácí Kamenici. Účastník krajského přeboru byl v zápase hraném 2 x 30 minut outsider a od prvních minut to na hřišti bylo znát.

Zápas začal uzemní převahou Táborských, kterou hned ve 3. minutě zužitkoval výborným centrem na zadní tyč Varačka, kde našel hlavu Dordiće, který neměl problém uklidit míč do sítě 1:0. Zvýšit skóre mohl v 7. minutě Nešický, ale těsně minul. Kamenice vystrčila růžky až po deseti minutách, kdy se domácí prezentovali střelami nejprve mimo a pak z dálky doprostřed branky. Tyto šance však byly ojedinělé a následovaly zajímavé střely Dordiće, kterou s vypětím všech sil vyrazil gólman na roh, pak Nešického, který po šikovném uvolnění kroutil svůj pokus do šibenice, ale těsně minul. Změnu skóre přinesla až 22. minuta, kdy opět z velmi dobré práce Varačky tentokráte těžil útočník Koulousias, který zvýšil na 2:0. Chvíli před poločasem se musel proti křižné střele Nováka vytasit dobrým zákrokem opět brankář Kamenice. Poločas tak skončil dvoubrankovým rozdílem 2:0

Druhý poločas začal opět tlakem béčka Táborska, ze kterého pramenila penalta, kterou bezproblémově k levé tyči proměnil svým druhým gólem v zápase Koulousias - 3:0. Převaha hráčů táborské rezervy byla patrná a bylo jen otázkou času, kdy přijdou další branky. Na 4:0 upravoval po dobrém individuálním uvolnění a chladném zakončení ve 39. minutě Bláha. Po prostřídání však trochu opadlo tempo zápasu a táborská rezerva si s vědomím pohodlného náskoku kráčela za klidným postupem do finále. Skóre mohli navýšit ještě Schramhauser a Škrleta, ani jeden z nich ale neuspěl a utkání skončilo výsledkem 4:0.

FC Silon Táborsko B – FC Písek 3:1 (2:0)
Branky: 2. a 9. Dordić, 43. Nešický – 46. Baďura. ŽK: Brabec.

FCT B: Mrzena – Varačka, Brabec, Kopřiva, Vysušil – Novák, Bláha, Schramhauser, Nešický, Dordić – Koulousias. Střídali: Sojka, Plucar, Alozie, Praveček, Škrleta, Špaček.
FC Písek: Lukeš – Novák, Bartizal, Kašpar – Vokurka, Maroušek, Baďura, Dohnal, Štěch – Bicenc, Kohout. Střídali: Pech, Voráček, Souhrada, Belej.

Ve finále hraném po domluvě opět 2 x 30 minut se utkali dva třetiligoví konkurenti. Už od počátku utkání diktovali tempo Táborští a dokázali toho hned ve 2. minutě využít, kdy Varačkovu přihrávku a nedorozumění v obraně využil Dordić - 1:0. Tentýž hráč mohl zvýšit v 9. minutě, ale jeho sólo skončilo na brankáři Lukešovi. Gólovou radost si ale vynahradil o dvě minuty později, kdy po průnikové přihrávce využil mezery mezi nohama brankáře a zvýšil na 2:0. Další šance pak zařídil Varačka, který nejprve na malém vápně našel Koulousiase, ten však netrefil. Sám Varačka pak nebezpečně pálil, ale gólman si poradil. Před poločasem mohla skóre zápasu rezerva Táborska ještě navýšit, ale šanci po chytře rozehraném rohu, střele a následné dorážce nevyužila.

Druhý poločas začal opět v režii Táborska, kdy po brejku a prostrčení Dordiće mohl zvýšit Koulousias, ale neobešel gólmana. První vážnější příležitost si vytvořili Písečtí ve 36. minutě, kdy pěkná střela z vápna skončila jen na boční síti. Následovaly ovšem opět šance Táborska, kdy na střílenou nahrávku skrze vápno bohužel nikdo nedosáhl a křižnou střelu Varačky s obtížemi vyrazil Lukeš. O pár minut později se ale skóre měnilo. Nešický si po předchozím dobrém zákroku Lukeše našel dorážku a zvýšil na 3:0. Tento stav však ve 45. minutě změnil Baďura, který se z větší vzdálenosti opřel do míče a ten skončil až pod horní tyčí brankáře Mrzeny. Písek v tento moment poprvé v zápase diktoval tempo a přišly i dvě příležitosti. Nejprve po chybě Táborska přišlo zakončení těsně vedle branky a v druhém případě se musel skvělým zákrokem vytáhnout Mrzena. To už však utíkaly poslední minuty utkání, které zaslouženě zvládla rezerva Táborska a mohla tak zvednout nad hlavu pohár za vítězství v turnaji.

Koneční pořadí turnaje:
1. FC Silon Táborsko B
2. FC Písek
3. FK Jindřichův Hradec 1910
4. TJ Slovan Kamenice nad Lipou

TABULKA

P. Tým Z Skóre B
1. Brno 2 3:1 4
2. Vlašim 2 5:3 4
3. FC Zlín 2 1:0 4
4. Táborsko 2 3:2 3
5. Chrudim 2 3:2 3
6. Vyškov 2 1:1 2
7. Opava 2 4:4 2
8. Líšeň 1 0:0 1
9. Prostějov 1 0:0 1
10. FC Baník Ostrava B 1 2:2 1
11. Varnsdorf 1 1:1 1
12. Žižkov 1 1:1 1
13. Sparta B 1 2:2 1
14. Jihlava 2 1:3 1
15. Slavia Praha B 1 1:3 0
16. SK Sigma Olomouc B 1 0:3 0

aktuální zápas

A-TÝM

3. kolo | 31.7.2024
FC SILON Táborsko
FC Baník Ostrava B
18:00

B-TÝM

přát. | 27.7.2024
FK Maraton Pelhřimov
FC Táborsko B
17:00

AKTUÁLNĚ NA WEBU

A tým - zápas

Táborsko odjelo ze Zlína bez bodů, trefil se Tkáč

26. 7. 2024
A tým - preview

Trenér Nádvorník čeká ve Zlíně zkouškou ohněm

25. 7. 2024
Mládež

Přípravná utkání dorosteneckých týmů Akademie Táborska

24. 7. 2024
A-tým

Jan Mach: Cítím se dobře, doufám, že to bude pokračovat

23. 7. 2024